Kurs fotografowania ciast tortów
ABC fotografii tortu
Uczestnicy naszych kursów to bardzo często właściciele oraz pracownicy cukierni, restauracji czy kawiarni. Prawidłowo wykonane zdjęcia pomagają w zdobyciu nowych odbiorców i stanowią doskonałą reklamę. Dysponujemy wieloletnim doświadczeniem w zakresie tworzenia oraz fotografowania tortów. Przekazujemy, na co zwracać uwagę podczas sesji. Wskazujemy optymalny rodzaj oświetlenia. Podpowiadamy, w jakim miejscu najlepiej ustawić tort, aby uzyskać wyjątkowy rezultat. Demonstrujemy, jak utrwalić efektowne ozdoby i podkreślić ich kolorystykę.
W naszej pracowni chętnie dzielimy się także praktycznymi radami oraz prezentujemy, jak fotografować torty i ciasta.
Dlaczego warto zdecydować się na kurs fotografowania ciast i tortów?
Oryginalne torty i ciasta z kwiatowymi ozdobami z masy cukrowej lub papieru jadalnego, biszkopty formowane w różne kształty czy słodkie dekoracje barwione na intensywny kolor – desery przygotowywane z pieczołowitością zasługują na to, aby uwiecznić je na zdjęciach. Kurs fotografowania wypieków w naszej pracowni stanowi doskonałą okazję, żeby nauczyć się odpowiedniego ustawienia i uchwycenia wykonanych słodkości. Dzięki temu będą prezentować się wyjątkowo, eksponując wygląd, teksturę oraz niektóre składniki.
Podczas kursu fotografowania ciast i tortów w Petite Pivoine, uczestnicy poznają tajniki wykonywania i obróbki zdjęć:
- Podstawy kompozycji fotografii i sposoby na doświetlenie obiektów;
- Możliwości wykonywania zdjęć przy użyciu rozmaitych sprzętów – zarówno aparatów fotograficznych, jak i telefonów komórkowych;
- Zasady doboru odpowiednich teł fotograficznych;
Opcje obróbki zdjęć za pośrednictwem darmowych, ogólnodostępnych programów komputerowych.