Kurs modelowania kwiatów cukrowych

Wykwintne torty okolicznościowe, wspaniałe ciasta na różne pory roku, słodkości podawane podczas uroczystości, kiedy liczy się nie tylko cudowny smak, ale również piękna oraz ekskluzywna oprawa – to tylko wybrane desery, na których pięknie prezentują się cukrowe kwiaty. Dekoracje kwiatowe cieszą się wśród mistrzów cukiernictwa ogromnym powodzeniem, ponieważ są eleganckie oraz ponadczasowe, a do tego pasują do wielu okazji.

Chcielibyście nadać pieczonym przez siebie tortom wyjątkowy charakter? Zapraszamy na szkolenie ze zdobienia ciast i tortów za pomocą kwiatów wykonanych z masy cukrowej. Nie ma znaczenia, czy posiadacie już doświadczenie, czy dopiero rozpoczynacie swoją przygodę z pieczeniem i zdobieniem tortów. Nasze kursy cukiernicze będą dla Was odpowiednie i pozwolą Wam poszerzyć wiedzę, a co najważniejsze – zdobyć nowe, cenne umiejętności. Ich program opracowaliśmy w taki sposób, aby sprostały oczekiwaniom wprawionych pasjonatów cukiernictwa oraz amatorów.

Szkolenie z modelowania kwiatów cukrowych z Petite Pivoine

Przygotowany przez nas kurs modelowania kwiatów z masy cukrowej ma charakter kompleksowy. Oznacza to, że obejmuje nie tylko praktyczne modelowanie kwiatów cukrowych, ale również pozwoli Wam się zapoznać z wykorzystanym materiałem. Podczas szkolenia dowiecie się, czym jest masa cukrowa, nauczycie się kształtować z niej piękne kwiaty, mocować je w estetyczny sposób na przygotowanych deserach, a także farbować dekoracje, aby wyglądały jak najbardziej naturalnie.

Nasza pracownia tortów artystycznych zapewnia wszystkie elementy niezbędne w czasie zajęć, jak również drobny poczęstunek. Kursy modelowania kwiatów cukrowych są prowadzone w całej Polsce, między innymi we Wrocławiu, Łodzi oraz Warszawie, a także poza granicami kraju. Szkolenia cukiernicze organizowane przez pracownię tortów artystycznych Petite Pivoine to gwarancja intensywnej, efektywnej nauki, jak też świetnej zabawy. Zachęcamy do zapoznania się z ofertą kursów i do rezerwowania dogodnych terminów.