Kurs modelowania kwiatów z papieru jadalnego

Torty i inne wyrafinowane słodkości zapewniają ważnym uroczystościom wyjątkową oprawę, muszą więc być nie tylko smaczne, ale również piękne i eleganckie. Tworzenie dekoracji na torty jest prawdziwą sztuką, która wymaga wiedzy, wyczucia oraz umiejętności. Zapraszamy na organizowane przez pracownię tortów artystycznych Petite Pivoine szkolenie cukiernicze poświęcone zdobieniu tortów za pomocą kwiatów i roślin z papieru jadalnego.

Kurs dedykowany jest zarówno pasjonatom cukiernictwa, jak i osobom, dla których tworzenie i ozdabianie słodkich wypieków wciąż jest nowością. Program naszego szkolenia został opracowany w taki sposób, by każdy wyniósł z niego wiedzę oraz praktyczne zdolności, bez względu na to, czy ma już doświadczenie, czy dopiero rozpoczyna przygodę z cukiernictwem.

Eleganckie kwiaty z papieru jadalnego

Zdobienie tortów za pomocą kwiatów z papieru jadalnego jest obecnie jednym z najmodniejszych trendów dekorowania słodkich wypieków. Technika ta umożliwia tworzenie subtelnych, eleganckich oraz niezwykle ekskluzywnych zdobień. Motywy roślinne znakomicie uzupełniają desery na różne pory roku. Wspaniale prezentują się na tortach ślubnych, urodzinowych i jubileuszowych. Stanowią także gustowny dodatek do mini-deserów oraz słodkich bufetów.

Program naszego kursu cukierniczego obejmuje modelowanie kwiatów z papieru jadalnego. W czasie szkolenia poznacie istotę tego materiału, nauczycie się formować między innymi jaskry, peonie, anemony, dalie czy inne urocze rośliny, a także farbować je, by ich wygląd był jak najbardziej zbliżony do naturalnego.

Szkolenia z tworzenia kwiatów z papieru jadalnego odbywają się w wielu polskich miastach. Ponadto oferujemy dogodne lekcje online, na których przy pomocy filmów instruktażowych dzielimy się z Wami tajnikami modelowania eleganckich motywów roślinnych. Chcecie nadać swoim tortom niebanalny, ekskluzywny charakter? Zapraszamy do zapoznania się z ofertą kursów cukierniczych i do uczestnictwa w szkoleniach organizowanych przez Petite Pivoine.