Kompozycje smakowe tortów

Nasze torty są artystyczną kreacją nie tylko na zewnątrz. Staramy się zaskakiwać oryginalnym wyglądem, smakiem i teksturą. Każda kompozycja smakowa jest konsultowana  z klientem tak aby tort idealnie pasował do jego preferencji. Do wypieków wykorzystujemy tylko naturalne produkty najwyższej jakości.

Przykłady oryginalnych kompozycji smakowych:

Kompozycja smakowa tortu 1

Tort na bazie ciasta szpinakowego w nowej odsłonie… Leciutki krem z bitej śmietany i mascarpone z naturalną wanilią, przełamany kwaskowymi owocami czarnej porzeczki i granatu. A gdzieś pomiędzy chrupiąca warstwa ekspandowanego ryżu oblanego masą krówkową.

Kompozycja smakowa tortu 2

Coś dla wszystkich wielbicieli lawendy, która jest świetnym dodatkiem nie tylko do kosmetyków. Aromatyczny biszkopt z dodatkiem suszonych kwiatów lawendy i nutą likieru Limoncello, przełożony lekkim musem na bazie mascarpone i lemon curd. Gdzieś pomiędzy chrupiąca niespodzianka i mnóstwo słodkich borówek….

Kompozycja smakowa tortu 3

Tort na bazie popularnego w krajach anglosaskich carrot cake. Wilgotne i delikatne ciasto z dodatkiem tartej merchewki, chrupiących orzechów i żurawiny. Tort przełożony puszystym musem z dodatkiem mascarpone i białej czekolady, w środku zatopione kawałki żurawiny i uprażone w karmelu orzechy. Całość dopełnia warstwa pomarańczowo-imbirowej galaretki z nutą kardamonu.

Oryginalna nazwa tego tortu to Pavlova con fragole ed aceto balsamico. A w dużym skrócie można go opisać: słodko i wytrawnie. Tort bezowy ze śmietanową chmurką, aromatyczną bazylią i truskawkami marynowanymi w occie balsamicznym. W tle delikatna nuta wanilii i limonki